Marion Schins Praktijk voor Psychosociale Therapie
Marion Schins

Resultaten

Resultaten van de behandeling

De oorzaken van klachten worden zichtbaar en bespreekbaar, er ontstaat het noodzakelijke inzicht in persoonlijke situaties om van deze klachten af te komen. Men leert (weer) te kijken naar zich zelf en bouwt het daarvoor noodzakelijke vertrouwen op.

Zo komt men op een spoor om de eigen situatie, met name ook in relatie met de mensen in de omgeving, weer in de hand te krijgen. Er komt een nieuwe balans en nieuw perspectief in het leven. Eigen kwaliteiten en competenties krijgen meer zelfstandige ruimte. De ruimte om klachten te hebben, zich niet goed te voelen of ziek, neemt daardoor af.

Sleutelwoorden daarbij zijn bewustwording, inzicht in het leven, het uitzetten van nieuwe lijnen, het vinden van balans, zelfredzaamheid en het weer zelfstandig kunnen functioneren met een nieuwe kijk op de dingen.

Wat zeggen cliënten

Als cliënten gevraagd worden, blijkt dat het toch in de eerste plaats gaat om vertrouwen.

Wat cliënten aanspreekt is de toegankelijkheid, de aandacht, de rust en de ruimte om problemen op tafel te leggen. Cliënten voelen zich begrepen en serieus genomen en ondervinden dat hun probleem, hoe klein het ook moge klinken, belangrijk is. Soms is het nodig om net de goede zet in de rug te krijgen om weer bij de eigen kracht te komen.

Daarnaast is er de veilige omgeving met veel privacy in een modern uitgeruste praktijk, om in eigen tempo aan problemen te werken. De persoonlijke, menselijke en niet-technische benadering wordt als erg plezierig en effectief ervaren. Natuurlijk is het eindresultaat het belangrijkste, het is iedere keer weer een goed moment voor cliënt en therapeut als de oorspronkelijke klachten zijn verdwenen.

Kwaliteit

Als praktiserend lid van NVPA (beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten) is Marion Schins Psychosociale Hulpverlening gebonden aan de bijbehorende beroepscode, kwaliteitsbeheersing en kwaliteitsvisitatie. Marion functioneert zelf ook als kwaliteits-auditor bij collega-therapeuten door geheel Nederland.

Marion Schins